Holmenkollrittet

Posted On By adminy

Holmenkollrittet er et terrengsykkelritt som gjennomføres årlig. Det er kanskje ikke så vanskelig å gjette hvor det går for seg? Riktig, både start og mål er selvsagt i Holmenkollen. Rittet har vært arrangert siden 2001, men løypene i området ble også brukt til sykkelritt på 90-tallet. Holmenkollrittet er faktisk blant de eldste sykkelrittene i terreng vi har i Norge.

Blant deltakerne pleier det å være en god blanding av ivrige mosjonister som ønsker å ha et konkret treningsmål og proffe syklister med konkurranse-erfaring. Det er likevel et lavterskelritt uten spesifikke krav for å klassifisere seg til start, påmelding foregår etter førstemann-til-mølla-prinsippet og alle som fullfører får medalje. Grensen for antall deltagere går ved 500 stykker. Både lag og individuelle deltagere kan bli med.

Løypa

Arrangørene bak er Oslo Cyklekrets, Syklistenes landsforening og Oslo Bedriftsidrettskrets. Løypa er ca. 43 km lang og går gjennom Nordmarka. Underlaget er i hovedsak asfalt og grus, noe som legger et grunnlag for et dynamisk og utfordrende løp som både nybegynnere og erfarne. For å forberede deg kan du på hjemmesiden til arrangøren laste ned løypekartet, og teste ut løypen på forhånd.

Løypen starter selvfølgelig på Holmenkollen, og følger en lysløype opp til Frognerseteren videre ned til Ullevålseter. Deretter går turen bortover langs Skjærsjøelva helt til Nordseter og Hammeren i Maridalen. Herfra følger løypa asfaltert vei opp Sandermosveien til Movatn stasjon. Her går det en grusvei rundt Movatn mot Snippen og Greveveien tilbake til Maridalen hvor du følger samme løypen tilbake til startpunktet.

Arrangøren

Holmenkollrittet er felles arrangert av samtlige foreninger som brenner for sykkelsport. Takket være tiltak av disse arrangørene har både Oslo og Norge flere løp som Holmenkollrittet å se frem til i løpet av sesongen. Holmenkollrittet er et samarbeid mellom foreningene Oslo Cyklekrets, Syklistenes Landsforening, og Oslo Bedriftsidrettskrets.

Førstnevnte har hatt hovedansvaret siden de tok over arrangementet i 2001.

Oslo Cyklekrets er en sykkelklubb basert i Oslo, som har spredt sportsglede rundt om i byen i over 100 år, spesielt når det gjelder sykling. Blant annet driver klubben sportsarrangementet Styrkeprøven. Syklistenes Landsforening er en uavhengig forening for hverdagssyklistene, med lokallag over hele landet. Oslo Bedriftsidrettskrets er en forening med arrangementer i alle ulike klasser, og spesielt sykkel og orientering.

Ulike klasser

Løpet i Holmenkollen blir arrangert på høsten, med et mål om å arrangere alle sykkelentusiaster. Derfor har arrangørene gjort det mulig å delta i en rekke ulike klasser. Det vanligste er å delta individuelt, men du kan også samle en gjeng med syklister fra jobben, familie eller skolen for å bli med i rittets spennende og konkurransefylte lagkonkurranse.

For alle klassene gjennomføres det en gruppert fellesstart. Det blir tatt tid på alle deltakerne, og resultatene blir lagt ut digitalt. Alle som gjennomfører løpet vil derimot bli premiert med en medalje. Gjennom hele løypa vil det bli plassert løypevakter for din og resten av deltakernes sikkerhet. Alle brukergrupper i Nordmarka varsles også om løpet og aktiviteten i området.

Delta selv!

Vi håper at du selv har lyst til å prøve ut den intense løypa i Nordmarka selv! Er du en seriøs utøver er dette rittet for eksempel en perfekt siste sjekk før for eksempel birkebeinerløpet senere på høsten. Rittet kjører på et førstemann til mølle prinsipp med begrensede plasser, så det kan lønne seg å være tidlig ute og skaffe seg billetter til løpet tidlig.

Nyttig info

Det er mange seriøse deltagere i Holmenkollrittet. Hvis du er en uerfaren deltager er det derfor ekstra viktig å sette seg inn i løypa og systemet. Første og siste del av løpet blir gjennomført på samme vei, så hvis du er veldig rask eller veldig treg må du huske å holde deg på riktig side av veien for å ikke kollidere med andre deltagere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *